Mijn MBTI profiel

INFJ profiel

Na verschillende testen kom ik toch steeds op hetzelfde profiel uit. Enige kern van waarheid  zal er dus wel inzitten. Mensen met een INFJ persoonlijkheid zijn meelevend, ze zijn op een rustige manier inspirerend en helpen anderen graag te groeien, zich te ontwikkelen. Allemaal kenmerken die ik herken en die, naar ik terug krijg, ook door anderen herkend worden.

Ik ben iemand die altijd weer nieuwe mogelijkheden ziet.  “De Tom Poes met de list”, zei ooit iemand. Ik ben een creatief denker, ik ben iemand die makkelijk buiten de kaders kan denken.  Ik ben iemand met een  toekomstgerichte focus; iemand ook met een goede kijk op hoe uitdagingen aan gepakt moeten gaan worden, welke informatie daarvoor belangrijk is. Ik ben iemand ook die goed is in het herkennen van onderliggende verbanden en tendensen.

Ik vind het fijn om zaken eerst goed te overdenken voordat ik met een mening kom.  Omdat ik het prettig vind om steeds vernieuwend bezig te willen zijn, ben ik ook in staat om zelf ook weer steeds nieuwe vaardigheden aan te leren. Ik vind ook dat ik elke dag ook weer iets nieuws leer, ik houd van afwisseling in mijn werk. Vanuit de voorkeur voor iNtuition ben ik gericht op betekenis, het moet ergens over gaan. Ik ben gericht op mogelijkheden en ben mij altijd zeer bewust van de grote lijnen.  Ik ben geïnteresseerd in de theorie maar wil vandaar uit op zoek naar de praktische vertaling.  Doordat ik in aanleg introvert ben, kan het voorkomen dat ik minder zichtbaar ben. Ik heb daarin het vertrouwen van mijn omgeving wel nodig.  Vanuit de Feeling (F) ga ik voor een besluitvormings proces op basis van waarden en overtuigingen. Hierin vind ik de mening  van anderen ook belangrijk. Een besluit zal altijd een gedragen besluit moeten zijn.  Ik streef altijd naar het creëren van een harmonieuze sfeer, waarbij mensen kunnen groeien en hun talenten en vaardigheden ten volle kunnen toepassen.

Ik ben opmerkzaam, warm en ook gevoelig. Ik geef om het welzijn van anderen en wil vandaar uit ook mijn werk doen.  Ik ben plichtsgetrouw en verantwoordelijk en oefen op een onopvallende manier invloed uit. Ik vertrouw op mijn ideeën en ben in gedachten als ook in mijn daden vernieuwend. Hoewel ik het enorm fijn vind om met mensen te werken, mensen te helpen, te stimuleren zich zelf verder te ontwikkelen, werk ik ook graag alleen en kan ik mij langdurig, geconcentreerd richten op een taak.  Ik maak mij niet druk om gevestigde autoriteiten en waarheden of om populaire oplossingen en meningen. Iemand zei ooit dat problemen mij alleen maar lijken te stimuleren. Een valkuil is wel routinematig werk; hier heb ik moeite mee.

Ik kan een goede leider of manager zijn, als ik ruimte krijg om mijn ideeën ook uit te voeren. Met mijn overtuigingen en enthousiaste ben ik in  staat om mensen te enthousiasmeren er voor te gaan.  Ik probeer altijd mijn leiderschap uit te dragen door steun te verkrijgen voor mijn ideeën en gedachtes,  niet door die steun te eisen. Ik ben erg goed in staat om anderen te stimuleren, te motiveren.Vanuit de Feeling, ben ik gericht op harmonie, wat maakt dat ik niet altijd mijn ideeën en gedachtes zichtbaar worden als ik deze harmonie niet ervaar.  Ik ben gevoelig voor kritiek, trek mij dit ook aan.

Ik kan erg doelgericht werken.  Ik kan beslissingen nemen, projecten starten vanuit een soort zesde zintuig. “Het klopt wat je zegt, maar je bent voor mij te snel” zei ooit een collega. Voor mij zaak om steeds te checken waar anderen staan in het proces.

Ik leg de nadruk op vriendschap en hechte relaties. Mijn gezin, mijn familie is dan ook belangrijk.

Communicatie

Mijn kracht ligt er in dat ik blijf nadenken tot dat de zaak helder is en mijn conclusies altijd op een zeer gedegen manier heb voorbereid. Vanuit  mijn voorkeur voor iNtuition vind ik het fijn om zaken van verschillende kanten te belichten. Ik ben creatief en in staat om soms met ongebruikelijke oplossingen te komen. Ik kan mij enthousiast en expressief uit drukken. Ik waardeer de interactie in communicatie enorm. Ik waardeer logica maar iedereen kan mij altijd overtuigen van zijn of haar mening. Hoewel medeleven voor mij belangrijk is, vind ik logica en objectiviteit ook zaken om ter dege rekening mee te houden.

Vanuit de voorkeur voor Judging (J) richt ik mij op de taak die ligt en ben ik geïnteresseerd resultaten, de richting en de doelen die bereikt moeten worden.  Ik presenteer mijn resultaten vaak duidelijk en ik houd er van planmatig te werken. Deadlines dagen mij altijd weer uit.

Als ik stabiliteit, kalmte, harmonie en veiligheid ervaar heeft dan een positief effect op hoe ik leer en hoe ik functioneer.  Als ik ervaar dat er geen vertrouwen is, als ik het idee heb dat men mij niet serieus neemt, wordt ik onzeker en kan ik, als een soort afweermechanisme erg adrem en ook minder vriendelijk zijn.

Werkstijl

Mijn werkstijl wordt gekenmerkt door het vermogen om anderen te inspireren, te motiveren, te communiceren en waarden met andere mensen te delen. Bij de uitvoering van taken heb ik de voorkeur voor rust en concentratie.  Als ik langere tijd aan een taak moet werken, wat zeker geen probleem is, vind ik het wel prettig om dit in alle rust te doen wordt ik liever niet gestoord door anderen.  Ik houd er van om nieuwe, complexe problemen op te lossen.  Ik kan goed om gaan met gecompliceerde situaties. Ik werk energiek en enthousiast, maar weet ook dat gas terug nemen ook belangrijk is.  Ik ben organisatorisch sterk.

Omdat ik het fijn vind om gepland en georganiseerd te werken, zoek ik altijd naar structuur. Ik houd van planmatig te werken. Ik houd er ook van om projecten te starten maar zeker ook af te ronden.

Wil je meer weten, neem dan vooral contact met mij op!

INFJ_Dutch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: